Mycket dans och lite sömn.

Senaste dagarna, och även de kommande, är dagar i dansens tecken.
Känns som att man dansar dygnet runt - upptäckte häromdagen att jag till och med DRÖMDE dans medan jag sov..
Har dansat i skolan, lattjat lite efter skolan och dessutom repat lite för helgens uppdrag. Sinnessjukt kul, och under tiden man håller på är det ju inte direkt löjligt jobbigt... dock slår det tillbaka ganska kraftigt när man kommer hem och dimper ner i soffan/datastolen.
Huvudvärken som säkerligen beror till stor del på grund av vätskebrist är rätt påtaglig, och tröttheten i alla muskler är slående.

Inte nog med det så har man oftast ett och annat att göra när man kommer hem från skolan om kvällarna (fast jag antar att jag får skylla mig själv som kommer hem såpass sent och är kvar på skolan å stretchar/dansar/snackar skit istället för att åka hem..har man trevligt sällskap så har man!) och det tar ju sin stund med.

På tisdag ska jag förövrigt ner och se nya skolan. Är supernyfiken på hur det kommer bli - ryktet går att det kommer bli jättefräscht med grym ventilation istället för den vi har nu - tro mig, det behövs!
Särskilt dagar som denna när man först dansar balett, och därpå jazz.
Rans koreografi som vi dansade idag var helt övermänskligt bra för den delen..  har nog aldrig sett min klass släppa så mkt på sig själva och bara dansa från själen. Sinnessjukt vackert och bra!
Mermermer sånt!

Nu. Sova. Trött. Mycket.

Perfektare avslutning på dagen får man leta efter!

Min lilla fröken M kommer hem till Sverige över helgen!
YIPPIE!!!!!
Åh. Vill att det ska vara helg nu!

Kunde denna dagen slutat bättre!?

Superskön söndagsavkoppling.

Vilken underbar söndag!

Det var väldigt längesedan jag hade en sånhär mysig söndag.

Mötte upp med E vid 15-snåret och spanade in hans lägenhet, mkt trevlig, men tråkigt att det bara är temporärt boende. Knatade därpå bort till M för att skutta vidare till Marilyn video - bråka om vilken rulle vi skulle se, och tillslut, mot min vilja, välja "Scary Movie 4".
Jag slapp i alla fall Adam Sandler och Jim Carrey tack och lov.

Vår trio handlade lite mat till hela gänget inför kvällen. Notan hamnade på X antal hundralappar, men det hela räckte ju å andra sidan till en frossarfest inte av dess like.

Väl tillbaka i M's mysiga lägenhet, tog vi oss an chipspåsen och att skapa aftonens dessert innan övriga gänget skulle komma.
Jordgubb och hallonpaj.
M gjorde ifs hela jobbet, såmedans jag och E satt och nördade oss framför datorn och kollade på massa house och breakingklipp.

När resten av gänget började droppa in blev det fart på matlagningen, och hemmagjord pizza med mängder goda tillbehör och fantastiskt god tomatsås i botten (bra jobbat G!) var mer ett faktum än en hungrig mages dröm.
G's tomatsås. mozzarella, färsk tomat, rostade pinjenötter och champinjoner utgjorde toppingen på min pizzadeg.
Helt fantastiskt vad många det får plats att knö i en liten kokvrå/hall ändå!

Scary Movie 4 var väl inget jag direkt hoppade i taket av, även om den hade sina ljusglimtar (bl.a. Michael Jackson-grejen). Skitsamma. I gott sällskap var den värd varenda trevlig sekund.

I vilket fall som helst så blev det kväll alldeles för tidigt.
Hade gärna dragit ut på det sega goda snacket när alla är mätta och trötta...
Men skola imorgon kräver sina uppoffringar, så vi hjälpte M plocka undan det värsta, sen följde jag E hem, och blev lyxigt nog upphämtad och skjutsad hela vägen hit. Hallelujah!


Kärleksförklaring.

Jag tänkte bara jag skulle skriva en liten kort kärleksförklaring till mina underbara arbetskamrater.
Dessa människor förgyller mitt liv.

I ärlighetens namn så vet jag inte om jag hade klarat att behålla min mentala hälsa (eller kanske ohälsa?) utan detta fantastiska gäng, som kan lyfta upp en när man kommer till jobbet och är trött, ledsen eller förbannad.
Inga människor kan snacka så mycket snusk med den glimten i ögat, och få andra kan förstå allvaret som de gör, när det verkligen gäller.

Förövrigt lyckades fröken I, för första gången i mitt liv få mig att rodna idag. (Tydligen!)
Därmed lyckades jag också helt utan att mena det, skapa ett tillfälle som kommer sätta fart på djungeltelegrafen. Tjolahopp, så det kan bli. Ska bli intressant att komma in och jobba nästa pass!


Nåja. Tacka gudarna för goa kramar, tjuvnyp och allmänt käftslängande. Det är så befriande och behövs!

Tandlagning, Chachamästare och Lindylektion.

Mitt internet la av!
Helt och hållet!
Bara helt utan anledning?
Whattaf...?

Nu funkar det i alla fall.
Drygt ett dygn senare.


Var hos tandläkarn i torsdags.
Lagade mitt första hål ever.
Tandsköterskan var så söt och frågade om jag ville ha bedövning.
"Vet inte" var det enda svar jag kunde komma på - "gör det ont?"
Självklart kunde ju inte sköterskan svara på det, men hur tusan ska JAG veta då?
Jag har ju aldrig lagat några hål.

Det hela slutade med att hon stack in en spruta som fick mig att prata konstigt resten av aftonen och dessutom smakade beskt.
Själva tandlagandet var ju inte ett dugg obehagligt, med undantag för att det känns som att hela hjärnan skakar inne i skallen när de borrar eller slipar eller vad de gör...

Nu är tanden i alla fall hålfri, men isar som en annan galning. Snudd på brainfreezevarning emellanåt. Dessutom tuggar jag igen käken så fort jag sover bara för att allt inte känns behagligt (formen på tanden är inte som den var förut.. buääh) - vilket resulterar i att jag vaknade i morse med en huvudvärk inte av dess like.
Bra start på dagen....




Ah well.
Ska fortsätta på torsdagens strapatser.
Tog mig i alla fall helt oförmögen att tala normalt hem till lite middag innan jag susade iväg till samba-chachakursen. Kursen i all ära, men det roligaste på aftonen var nog att se the actual pro's som kom efter klassen och skulle träna litegrann.
Fick lite schyssta pointers och tips, vilket uppskattas mer än de själva antagligen tror att det gjorde!


Fredag morgon.
Balett. Inte kul. Det är sällan jag inte tycker baletten är kul, men nån gång ska det väl vara så antar jag.
Jazzen. Knappast rolig den heller. (Börjar någon uppfatta sambandet inte kul att dansa - vs - huvudvärkus extremus?)
Lunch var behagligt, likaså rep inför pop&rocken.
Därpå rännde vi in på vikare G's klass i bugg och lindyhopgrunderna.
Helt plötsligt insåg man vikten av en stark core, när det kommer till pardans.
Genomdräkta och glada halkade vi runt i våran egen svett för att sen avsluta skoldagen.

Tappra och med gott mod stannade några av oss hjältar kvar och jobbade ytterligare lite med koreografi till vår uppsättning av Bernardas Hus. Inte HELT oväntat blev det inte sååå mycket gjort. Men med tips från E och lite egen uppfiningsrikedom satte vi en hel del schyssta kast och lyft! Tjoho.

Aww.
Det var den uppdateringen.
Som vanligt en massa nördigt danssnack.
Men hey! That's me...

Fucked up feet och tandläkartorsdag.

Jag och mina fötter är officiellt ovänner.

Nu när nageltrånget äntligen börjat komma på plats och se ut som en tå igen, så är det väl självklart att nåt annat ska knasa.
Blåsor är ju inget ovanligt - men hur lajban är livet när man har en blåsa UNDER den första blåsan?
Gör ont i princip bara man andas ju.

Ah well. Lite smärta har aldrig skadat - sägs ju att smärta är en högre form av njutning och det har jag definitivt valt att anamma.


Söndagens strapatser på cha-cha-kursen var enormt roliga. Fick en hel massa hjälp med att hitta stilen och efter ett tag började det se riktigt bra ut! Nu gäller det bara att öva järnet fram till torsdag när vi ska ta klass igen.



Ska hinna med tandläkaren på torsdag också. Inte glömma! Känns som att det finns en risk för det  och det hade ju varit himla dumt.
Kostar ju massor med pengar att glömma såna grejjer såg jag också när jag var där sist - det är X antal hundralappar som ryker, och det känns inte alls kul som fattig student, så det är nog bäst att ta sig i kragen och vara där i tid (och betala multum mer för slutnotan istället antar jag..).

Bättre var det på den tiden när man var sexton och sprang hos tandläkaren alldeles gratis.
Hm. Ska nog sätta upp en tandläkarfond för mina kids när jag blir vuxen och skaffar familj.



Nu ska jag sätta mig och pilla ihop en skiva med lite rumba-musik!
Tjolahopp!

I quote:


"skulle jag bli gay, så skulle jag nog sätta på mig själv ganska omgående".
Jahapp.
Så går det när man tjuvlyssnar på sina gästers diskussioner.

Detta citat kommer från en snygg kille, som uppenbarligen var mycket medveten om sitt goda utseende - hur hans otroligt charmerande manér var, vågar jag dock ifrågasätta.

Personligen är jag nog mer en sucker för charms än looks. En brutalsnygg kille med "allt" när det kommer till looks, faller pladask om han inte har en personlighet att möta upp sitt utseende med.
En charmig kille med små sköna skavanker som gör honom 'egen' är däremot tusen gånger bättre så fort man anar dendär glimten i ögat.
Kan han dessutom snacka för sig och bjuda mig en match i en diskussion och har han en bra musiksmak utöver det, så är jag såld - vad mer kan man begära?

Jo förresten - taktkänsla.  Haha...


Uff. Ska upp alldeles om fem timmar, så jag fattar inte vad jag gör här. Måste väl varva ner lite efter jobbet antar jag. Ska upp och repa imorgon förmiddag, sen iväg och rösta (hoppas nu ALLA tar sig i kragen och röstar!) och efter det ska jag iväg och dansa lite till med J.

Magen kurrar efter en frukt.
Japp. Fruktstund nu!
Godnatt!

HCSS på Liseberg och en jävla massa dans.

Från att ha dansat nada i veckan är dagens dag en hyfsat stor omvändning.
Under dagen har jag hunnit med följande: en balettklass, en jazzklass, en pardansklass fylld av chacha, och grundbitarna ur samba, rumba och jive, och dessutom ett kort rep, och ett lite längre rep. Uj. Mina sneaker-älskande fötter har tagit hyfsat mycket stryk av de sistnämnda bitarna - men kul att få strutta runt i klackar ändå! Blåsorna är inte så farliga att man får gnälla högt!

Därpå var det chop-chop iväg ner till Korsvägen för att möta upp K, promenera en vända till
Heaven för att få sig en bit mat i magen, och sen springa ner på Liseberg för att beskåda en turnéavslutande (what?) konsert med gamla husgudarna Hardcore Superstar.

Överlag ett riktigt Lisebergsgig. Hade lite svårt att komma in i feeling, men när grabbarna bjöd på "Hello/Goodbye" så kan man inte annat än le, och bli ruskigt nostalgisk.
Herr Drummers födelsedagshurrande måste ha kännts bra också - hur ofta har man några tusen pers som hurrar för en på ens födelsedag?
Gah. När jag en vacker dag blir stor, så ska folk hurra för mig också. Haha...

Nu ska jag dock ta hand om min kropp och själ och ladda batterierna med lite sömn.
Godnatt!

Tå på G.

Tån är sakta men säkert på bättringsväg.
Alsolsprit, och penicillin har börjat ta verkan och nu ser tån inte riiiiktigt lika snuskig ut.
Fortsätter det såhär så vågar jag definitivt visa mig i en dansstudio på torsdag igen.

Har varit och kollat på två lägenheter idag.
Är inte helt övertygad om att jag skulle vilja bo i någon av dem.

Första var rätt fräsch, men badrummet var så pyttigt att man knappt kunde vända sig om därinne (med andra ord - den lägenheten går bort.).
Andra lägenheten var definitivt mycket mer rymlig (tack vare planlösningen - egentligen var den bara 3 kvm större..)  I badrummet fanns plats för både duschkabin och tvättmaskin... idylliskt. Frågan är bara om lägenheten var värd den summa de begärde - räknade på att jag skulle behöva lägga in en hel del mer än kostnaden av lägenheten för att kunna trivas där..  och är det då RÄTT?
Mja.. får sova på saken.

Ska nog ta tag i det där sova-på-saken:andet just nu.

Superäcklig tå.

Allright.
Min lilla äckliga infektion är nu ett fullfjädrat, vidrigt, varigt och blodigt nageltrång.

Ger upp med alla huskurer. First thing tomorrow är det farbror doktorn som får titta på min ömma fot och avgöra vad som ska göras åt eländet.
Såhär kan det ju inte fortgå - plågas ju varje steg jag tar.

Att dansa med nageltrång är förresten inget jag rekommenderar.
Barfota är väl okej, man överlever - men att knö ner fossingarna i ett par fantastiskt sköna högklackade skor är inte lika okej.

Har i vilket fall som helst hunnit med att dansa massa salsa idag - och därigenom även fått världens mest knäppa blåmärken på innerlåret från ett lyft - ser helt blåprickig ut (hur i helskotta blir det så?).
Lyftet kommer bli skitsnyggt i alla fall!

Lite basics i chacha och samba har det också hunnit bli.
Kul att kunna utveckla sig med något utanför ens "standardrepertoar".


Nu ska jag ta och alsolsprita min tå en stund och sova litegrann så jag är pigg och fräsch imorgon.


Aj lovv Skype.

Fantastiskt bra program detdär!
Möjliggör ekonomiska samtal med min lilla tysktalande M.
Miss you darling!


"Olycksfågel", eller "hör min klagosång".

Ja. Ni kan ju välja vilken titel ni gillar bäst.

Min jävla tå är inte nog med inflamerad, nu varar den också.
Och gör ont. Riktigt ont.
Fick dansförbud imorgon för telefondoktorn, och blir det inte bättre så måste jag gå till en läkare och få penicilin utskrivet så att den inte råkar svälla så man måste skära upp hela tån istället.
Snacka om lose - lose situation.

DDDDDDDDDDAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMPPPPPPPPPPPPPPPPP.
Det är ju inte dirket så att man är sugen på att missa en skoldag såhäri början när alla nya övningar bara trillar in över en. Särskilt inte i balett o jazz.
Dubbeldamp.

I vilket fall som helst hade jag en sinnessjukt bra sånglektion idag, och ett trevligt snack med T över varsin glass efter skolan idag.
Sen att jag tänkt hinna baka idag.. um. ja.. nej.

Nu ska jag gå och bitterfitta mig en stund innan jag ska nana.


Nu märks det på allvar igen...

- VARNING - ganska tråkigt blogginlägg -



Tänkte slänga upp ett kollage av alla mina blåmärken, men min likbleka hud gjorde sig inte så bra på foto, så jag beslutade mig för att skita i det.

Moderna körde igång idag och det hela resluterade i en fläckig tös.
7 nya blåmärken har jag förvärvat vad jag själv kan se. 1 vardera på ovansidan fötterna, 1 stort på vänsterknät och resten som små fina prickar på högerknät.
Läckert.

Skönt med måndagar förörvrigt.
Får ha två dansklasser, lunch och sen akrobatik och sen gå hem. Lyx.


Har sjungit och sovit en kortis sen jag kom hem. Lyx det också.

Undra hur M har det därborta söderut.. skickade ett sms men har inte fått nåt svar än.

Ah well.
Märks på allvar att hösten är på intåg.

Inte årets bästa dag.

Min M har flyttat lååångt bort.
Jag måste jobba.
Idag är INTE årets bästa dag.

Cabaret Lorensberg 2006 - "The Show"

Har precis kommit hem från en lång dag.

Skola med häärliga ämnen som balett, jazz, körsång och pardans tog på krafterna.
Pardansen var dock bra mkt roligare än jag väntat mig. Klassisk vals fick bli dagens projekt, samt grundsteg i cha-cha att öva på till nästa fredag.
Ser verkligen fram emot den dag när quickstepen kommer måste jag säga.

Tog efter denna härligt svettfyllda dag en långdusch - när det för en gångs skull var relativt tomt istället för överbefolkat där. Lite fix och pill, lite sångletande och sen gav det av ut på stan för att äta en liten bit mat och sedan bege sig in till Parkan för att kolla på årets upplaga av
Cabaret Lorensberg.

Showen, som enligt mig, nummermässigt överträffade föregående års show med hästlängder hade en hel del godbitar att bjuda på.
Stevie Wonder-medley kan ju inte bli annat än rätt, och inte heller slog Beatles goes musikal fel på något vis.
Sköna "bräksekvenser" som jag kallar dem var det inte ont om i Tainted Love a la Cabaret heller.

"Park-medleyt" var charmigt, men gick nog mer hem hos den ..*host, harkel* medelålders publiken, då de flesa i min ålder endast kände igen de största hitlåtarna (popitopp, det börjar verka kärlek.. osv osv).

De mest utmärkande artisterna i år blev för min del Jesper A:son Ax - svårt att inte lägga märke till en sån stjärna till gammal skolkamrat... vilket dansmedley sedan!
Ulf Nilsson fick våra rockröstslälskande hjärtan mycket tillfredställda - jösse vilken tung och skön röst!
Min bordsgranne smälte direkt...
I flickväg så charmades jag främst av fröken Anna Bucht och lilla söta Elinor Nilsson!
Vill du veta mer om artisterna så kolla hemsidan, eller ännu hellre - se showen.

Nu ska jag unna mig en hurtbulle och en mjuk och skön säng.
Natti!

hits