(Desperate) Housewife!

Vet inte om jag vill kalla mig för desperat, men husfru har jag då verkligen varit idag.
Sov lääänge då jag var ute en vända igår på Glow och nypremiären av SoulTrain. Massa trevligt tack vare mitt fantastiska sällskap, men en förbaskat konstig publik!
Inte åt det extrema hållet heller - som annars Soultrain ju har en tendens att dra till sig - utan Glow fylldes även denna onsdagskväll av kostymnissar och 65+are. Ingen skam i det, men stället var inte riktigt så dansant som det borde varit enligt min smak.

Men. Tillbaka till min housewife-släng.
Har idag ägnat mig åt att dammsuga hela 'vardagsrumsdelen' av lägenheten så till den milda grad att det blivit flytta-möbler-fram-och-tillbaka-stuket.
Inte nog med det hann jag även baka en sats kanelbullar special och två bröd. Mums - hembakt är så mycket godare!

Och nu efter mina två dagars ledighet är det dags för en helg i försäljningsrekordens tecken misstänker jag.
Uj.

kyss inga fula pojkar under tiden...

... japp. det sa pelle till mig idag på msn.

det är en ganska specifik kommentar dessutom.  gav mig på att försöka tolka in något i det, men det gick inte så himla bra. så jag la ner.

det är förövrigt fredagkväll. jag sitter hemma och har precis sjungit igenom min låt inför morgondagens audition, den sitter där den ska, så nu är det bara upp till juryn att avgöra ifall det håller och ifall jag passar in.
ska bli kul att göra en musikalaudition igen. det var ju inte igår...

ska nog försöka skutta i duschen och tvätta håret innan peter ringer. snällegubben skriver ut lite cv åt mig och robban så castarna har något att titta på imorgon.

thomas ska förövrigt giga på drop inn ikväll, och kaare imorgonkväll.
varför är jag inte i köpenhamn? förklara!

Back at the Crime Scene...

Det är nu två dagar sedan jag kom tillbaka hem från Köpenhamn.

Det känns lite lättare att vara tillbaka denna gången. Inte för att Köpenhamn och dess folk inte är fantastiska, men för att man faktiskt inte längre tillhör vardagen där.
Jag drar en snabbresumé.

Torsdag morgon.
Kliver ur sängen sinnessjukt tidigt - tack och lov att Ida bor här med mig nu och skulle upp till jobbet samma tid, annars hade jag troligtvis inte kunnat komma upp ur sängen alls. Under mycket pust och frust och gnäll över den ohumana morgontimmen lyckades jag ta mig till tåget som avgick tio minuter sent - inte helt ovanligt.
Resan ner till Danmark gick mycket smärtfritt och vi var nere i princip efter tidtabell.
Hungrig som en varg tog jag mig till Louise's hus där jag hade planerat att spendera min helg.

Självklart råkar vi glömma bort att äta mitt i allt snack och catching up. Gréta, vår kära isländska som redan befunnit sig hos Lou en hel vecka innan min ankomst kommer hem från att ha spenderat natten på annat håll och vi får en till persons historier att uppdateras om.
När allt basic skitsnackande är avklarat tar jag och Gretchen oss in till stan på en liten spontan shoppingtur som dock slutade utan några större inköp.

Kvällen spenderades på Drop Inn tillsammans med några gamla CVI'ers från höstens gamla goa tider och ett GRYMT gig av Kira. Tråkigt nog fick jag också för mig att bli magsjuk innan festen ens hade hunnit börja, så jag gick hem och stack huvudet i toaletten efter andra set:et. Hmpf.


Fredagen
Sov. En stund.
Louise väckte mig och tyckte jag skulle skynda mig - fick chansen att följa med henne till DR-byen och se första mick-övning inför danska melodifestivalen i egenskap av "sångcoach" - problemet var bara att det inte fanns nåt att anmärka på rent sångtekniskt. Låten satt ju där den skulle vid dethär laget och tösabiten min lekte sig fram på scen. Förstår att låtskrivarna måste känna sig stolta!
Kvällen som var planerad att bli en lugn hemmakväll slutade med att jag stack ut med Thomas och hans polare till nån liten mysig bar och tog en drink, och sen tog en taxi för att möta upp med Gréta, Sus, Kristoffer och sen även inne på klubben, Kira. Var ju tydligen nån P3-gala efterfest...
VEGA var väl kanske inte riktigt mitt typ av ställe kan vi konstatera. Jag och Sus gav upp alla överhypade människor och gick och tog en stilla drink och lite skitsnack på en bar i närheten istället. Kristoffer beslöt sig tappert för att stanna kvar och hålla ordning på de två övriga flickorna!

Lördag.
Louises stora dag!
Hoppade ur sängen efter, återigen, några få timmars sömn.
Hjälpte till att röja litegrann i lägenheten och gick och sen och la mig och sov en stund till, tills vår stjärnas familj skulle anlända. Hela tjocka släkten klampade in vid lunchtid och vi satte oss och fikade och firade Lou's lillasyster på sjuttonårsdagen. Härlig tjej dendär!!
Vid tretiden hade jag och Kira sånglektion. Supernice - dendär tjejen har verkligen "gåvan".
På kvällskvisten bar det av för mig och Paya till studion igen, för att live få se hela tv-sändningen.
Kvaliteten på låtarna var väl ganska skiftande men det var väl tre låtar som VERKLIGEN övertygade mig. EN av dessa låtar gick vidare efter folkets gallring... musikalitet kanske inte är gemene-dansk's starka sida?

Söndag.
Knäpp dag. Lång historia.
Kom hem till Göteborg tillslut i alla fall.
Hem till Göteborg och hem till mamsen på middag. Underbart!

Måndag.. igår/idag (beror på hur man ser det.)
Japp.
Har bakat bröd och varit i studio. That's it. Ingen mer nytta än så har jag gjort.
Halleluja.


G'natt.

Inför "Turen tillbaka"...

På torsdag bär det av tillbaka till Danmarks vackra huvudstad.
Tillbaka till lekplatsen och dom andra barnen. Tillbaka till "the crime scene".

Söta Kira gigar på Drop Inn, och det vore skamligt att missa!  Inte nog med det så har vi så gott det går styrt upp reunion för alla akademister från hösten, så jag ser verkligen fram emot en helkväll.
Hela 'gamla gänget' med undantag för en kommer vara där... för ironiskt nog så kommer han befinna sig i Svea.
Känns nästan lite konstigt att åka tillbaka nu när jag precis accepterat att jag ska vara kvar i denna stad. Konstigt, men kul.

På lördag ska jag dessutom få gå och se underbaraste Lou tävla i danska melodifestivalen 'melodi grand prix'. Självklart räknar jag med att hon vinner hela grejjen!

Ida flyttade hit sina saker idag. Vi ska dela på min lilla etta nu ett tag, ska bli fruktansvärt spännande att se hur det går - det är ju inte mycket yta att röra sig på! Jag är dock optimistisk och konstaterar att jag inte är så himla mycket hemma ändå.

Utöver denna senaste-nytt-uppdatering vill jag tillägga att jag formligen älskar Coca Cola Zero-reklamen. "I'll manage" Haha..

Att älta och älska...eller, att älska och älta... vilket som.

Ibland funderar jag på om det inte bara är dags att släppa taget.

Som en fras ur Frou Frou's låt "Let go" lyder;

So, let go,let go - Jump in - Oh well, what you waiting for?
It's all right - 'Cause there's beauty in the breakdown...


Kanske är det så att 'the breakdown' är något vacket? Något som medför något positivt. Något som stärker? Bygger upp?
Kanske ska jag inse att jag inte längre ska leva på den där lögnen.
Det sista som lämnar människan är hoppet sägs det ju. Jag är högst troligt ett väldigt bra levande bevis för det.
Varför inser jag inte vad som varit på gång sen dag ett?
Det finns ju egentligen inget "sedan". Men det är vackra ord för att få mig att dröja kvar istället för att släppa taget.

Fröken M är smart. Hon tar bättre beslut för min skull än jag hade gjort själv. Även om jag är stolt för att jag faktiskt klarar att genomföra hennes tuffa spelregler.
Men mitt problem är att jag så gärna vill leva på det där hoppet om att det jag så gärna ville, nån vacker dag ska bli sant... kan man då verkligen tvinga sig själv till att släppa? Hjärnan säger ju en sak, hjärtat säger två: ena delen vill kedja sig fast vid känslan och sittstrejka tills förslaget går igenom, andra delen är trött på skiten och tycker det börjar bli dags att säga ifrån, helst på skarpen.

What to do, what to do...


Whatever.
Har haft möte med mina team mates idag i alla fall. Vi planerar att vara klara med showen i mars, så nu återstår att klippa lite musik och börja repa. Yippie.

MEN först är det upp och ha ett litet lunchmöte med A imorgon, ruskigt produktivt! (hemsida på G people!).

Så. Sova. Nu.


hits