Resfeber light.

Har nu äntligen insett att jag sticker om några timmar.
Slog mig nyss när jag zippade ihop den snygga stålgrå resväskan.
Därmed lider jag nu även av resfeber light.
Dock är det mest spännande, men nojjigt över att jag kommer glömma vakna imorgon när väckarklockan ringer.
Måste packa ihop handbagaget så gott det går strax också - känner jag mig själv väl, så kommer morgonen imorgon bli ett sjuhelskottas kaos. Klockan 04:45 ringer väckarklockan. Bah! Tidigare än man måste vakna på lucia.
Å andra sidan är detta en lite intressantare resa än luciamorgon brukar bjuda på.

Har börjat ladda upp inför dansandet med att skriva ut
BDC's veckoschema för de dagar vi är där och tagit inspiration av fröken M och fixat iordning en liten resedagbok att ha som anteckningshäfte och scrapbook. Har ju även fått låna med mig M's egen variant från i sommar att använda som "dansarens guide till new york". Hehe.

Sitter förövrigt och tänker på alla söta skolkamrater (och viktigast av allt: klasskamrater) som är ute på klassfest med liten uppföljning på Queer på Parkan. Inte för att jag är så förtjust i Queer, men att umgås med alla gulliga människor kan jag ju känna mig bitter att jag inte hinner. Men men... den bitterheten flyr nog sin kos om nån minut eller så.

Ska försöka slänga upp nåt foto då och då från Storstan, men kan inget garantera.
Blogga kommer jag med säkerhet göra i alla fall.
Nu får det räcka. För nu i alla fall.


Intelligent.



" Life's more painless for the brainless "
                                   ur "dancing through life"
                                  från musikalen Wicked.


Det där stämmer nåt ruggigt bra misstänker jag.

F.ö. så rockade jag och J på chachan idag, tycke jag i alla fall.
Tvåornas uppsjungning var en fröjd för öronen, och jag åker till NY om cirka 32 timmar. Whoah!


Tequila, sångredovisning och planeringsdate.

Har packat hela eftermiddagen idag.
Har inte blivit någon direkt ordning för den sakens skull.

Träningskläderna är i alla fall i princip helt färdigpackade, med undantag för det som ska användas resten av veckan. Snålar rätt mycket med sådant i packningen också - känns som att garderoben kommer få sig en liten förnyelse i storstan ändå!

E, M och L har galen tequilakväll idag för att de har slappeförmiddag imorgon när vi har sångredovisning för skolan. Aningens bitter för att jag inte kan vara med själv, men samtidigt småfientligt inställd - ve dem om de kommer bakfulla till våran redovisning.
Fast who am I to talk.. känns som att jag gjorde mitt fair share av sådant under gymnasiet, och det ångrar jag ifs inte.

Ska träffa C imorgon efter skolan och planera lite resa också. Yippie. Blir bara mer och mer påtagligt att vi faktiskt ska iväg!

Nedräkning: Now York baby!

Nu  när helgens föreställnigar är över, har myntet äntligen trillat ner: jag är faktiskt på väg till New York om bara... 5 dagar!
Yippie!

Inget är planerat, strukturerat eller för den delen ordnat heller, och likvälförbannat känns det skitkul.
Att herr V kommer ner från Montreal och möter upp gör inte saken sämre - han och C lär ju fara runt som dårar på alla hiphopklasser som hålls i stan!
Hakar nog på dem till viss del, företrädesvis på houseklasserna, men i övrigt så blir det nog mycket jazz, lyrical och balett. Har blivit fullkomligt pepprad från alla håll  med namn på fantastiska pedagoger man helt enkelt inte får missa, så det blir förhoppningsvis en kul och intensiv period.
Det enda jag bittrar mig lite över är det faktum att just den vecka jag väljer att sticka till NYC så är absoluta hiphop förebilden
Luam (märk ironin!!) i Stockholm och ger klasser!

För att återvända till vad som varit så måste jag nämna söndagens supermysiga brunch hos "nordenkollektivet". Uppslutningen var kanske inte direkt enorm, men vi få, egentligen inte alls speciellt morgonpigga pojkar o flicks, hade en underbar förmiddag (um.. klockan 13 är ju tekniskt sett eftermiddag..) med mängder av pannkakor, mackor, yoghurt, bacon & ägg och melon. Riktigt härligt.

Imorgon hoppas vi på att göra favorit i repris, fast den oekonomiska varianten.. Milk & Egg lockade när vi insåg att vi har halv studiedag imorgon förmiddag.
Varför vi inte sover ut förstår jag egentligen inte.. men mysigt med frukostdate med folket ändå!

Kom nyss hem från skolan. Tänkte jag skulle tagit en hobbykurs i Yoga. Tråkigt bara att yogan var inställd.
Satt istället och mumsade i mig min pizza tillsammans med E, i sällskap av massa goa ettor.
Istället för att göra nåt vett alls (som att till exempel stretcha eller koreografera) så damp jag ner i massagestolarna och blev knådad en bra stund medan E satt och berättade om alla intryck från årets BOTY. Coolish.
Nästan så jag önskar jag inte vore så klen så jag också kunde vara lika cool som alla häftiga bboys och bgirls. Dock är jag rätt nöjd med mina fina balettfossingar...



Läskig tanke.

När tanken "jag önskar jag trillade och skadade mig så jag kunde få sitta och vila resten av dagen" infinner sig i ett huvud så har det gått lite långt anser jag.

Shit.
Nu är det många som har det tungt i skolan.

Balansen i världen är återställd.

M är hemma.
Allt är lugnt och bra.
Träffade henne en stund efter skolan igår innan hon skulle till sin R.

Därpå gick jag och E och handlade frukt, åkte hem till i, mötte upp med L och skapade en gigantisk skål med fruktsallad som försvann i sällskap till lite tvserier och Xbox.
Kul med tv-spel förövrigt! Att man inte är så himla het på varken boxning eller bilkörning är en helt annan femma, och att där slinker ut hyfsat mycket svordomar medans man spelar är tydligen inte så farligt. Haha.
Jag lyckades iaf plocka L i boxningen, såmedans hon klådde mig hårt på fingrarna i bilkörningen. Lite rättvisa i världen finns där i alla fall.

Nu ska jag iväg till skolan om en liten kortis, för att sjunga lite på redovisningslåt till nästa vecka. Har egentligen ingen aning alls om var mina noter kan finnas. Har blivit ett allmänt kaos bland dem nu denna senaste veckan. Har jag tur så ligger de i skolan!

Dans sedan, och därpå: MASSAGE!
Whii.
Det behövs kan jag lova.

Yoga och nedräkning...

Har varit och tagit yogaklass ikväll.
Beslutet att ta den klassen var möjligen det smartaste jag gjort på länge.

Har gått runt och varit helt nippig och orolig i själen senaste tiden, vilket jag gärna blir när jag är uppe i varv. En lugn och sansad yogaklass gör verkligen susen.
Nog för att kroppen protesterade lite mot att behöva slita ännu mer på en dag än den redan gjort, men tillslut kom vi överens och som belöning bränner linimentet lite gott i musklerna nu så de ska kunna bli lite piggare och fräschare imorgon.

O sticker till Prag imorgon - "personalaktivitet" jamen tjena. I för sig fick vi ut i skärgården och åka RIB-båt på våran p-aktivitet så jag ska egentligen inte gnälla.

M å andra sidan återvänder till Sverige imorgon.
Hade det inte varit för att mina muskler är ömma så hade jag stått och dansat runt just nu, och typ varje gång jag kommer på detta faktum. Yiippiie helt enkelt!!

Mihih. Så är det! Så är det!

Galet sällskapssjuk.

Sitter här vid datorn och har nyss tagit en lång och skön dusch - tro mig, mina vader behöver det.

M, E och L har tydligen precis tittat på Rent utan mig, jag är inte bitter alls ... inte bitter alls när jag sitter och är sällskapssjukus extremus.
Nej. Jag får sitta här i min tillvaro och göra nyttiga saker istället som att fylla i papper till bolagsverket och planera för veckan.

Fick åtminstone pratat lite med fröken M på msn vilket alltid får mig på bra humör.
Kommer hem till Sverige i övermorgon gör hon, den lilla tösabiten.
Såå underbart. Min klippa i vardagen kommer tillbaka.
Har allt varit lite småhalv utan henne.



Schweizernöt, Andra föreställning och Megaskön mua.

Sitter här framför skärmen och är inte speciellt sugen på att sova alls.
Sitter och pratar med herrarna D & D på msn, tänker på min livssituation och äter maraobous schweizernötchoklad.
Rätt skönt såhär mitt i natten.
Sinnessjukt gött också att slippa vara på jobbet såhärdags för en gångs skull.

Showen idag gick bra. Skön publik om man jämför med igår - genomsnittsåldern var dessutom något lägre. Ser fram emot nästa lördag - fullbokat redan nu!
Fredag finns dock några platser kvar på.

Fröken K och herr S kommer nästa lördag och kollar! Så kul att få träffa dem!

Måste bara nämna min makeupartist för dagen. Vilken grym tjej!
Ska jobba lite mer ihop i framtiden och det ser jag verkligen fram emot!
Snacka om att ligga på samma våglängd!

Imorgon ska jag upp och shoppa present och kanske springa och kolla på en bostadsrätt.
Sedan är det lite rumba med J som gäller!





..who wants to live forever?

Gnälligt genrep och Proffsig premiär!

Har varit en smäckfull dag idag.

Balettklass med lite gött peptalk mot slutet, riggning för kvällen och därefter en sväng ut för att kolla på ytterligare en lägenhet som jag sååå gärna vill ha. Håll tummarna för mig.
Tillbaka till skolan för ett minst sagt kaotiskt genrep där få saker ville stämma som de skulle. Inför premären var det bara att ladda om, och tro fan att ALLA lyckades leverera när det väl gällde!
Är extremt stolt över min klass!

Imorgon kommer T's far och pratar lite om egenföretagande - ska bli jätteintressant och skönt att få en chans att fråga någon face to face om alla småsaker man kan undra över.
Show 2 går av stapeln 18.00 - varmt välkommen då också!

Nu är det skönhetssömn som behövs!
Godnatt!

Knäppa utslag på knäna.

Har fått mysko ustlag på mitt högra knä.
De kliar.
Undra vad det är för nåt?


Sen ska jag bara tipsa om två saker:
1) Att dricka en liter nyponsoppa på fyrtio sekunder är inte bra. Man får magknip.
2) Rumba är jättekul att dansa. Prova!

Äntligen lite dansglädje igen!

Halleluja!

Trots att kroppen strejkar och har gjort sen förra fredagen så lyckades jag idag, speciellt tack vare fröken M hitta en dansglädje som var lite undanskymd i hjärtat.
En härlig grand allegro lyckades plocka fram nåt jag inte kännt på alldeles för länge. Thank god. Trodde jag blivit knäpp.

Att kroppen mår som den gör just nu är en helt annan femma. Vaderna är som sten och krampar ihop stup i ett. Inattas vaknade jag flera gånger av att min vänstra arm totalt gav upp och krampade den också, så pass mycket att jag inte kunde sova. Läskigt när kroppen inte riktigt hänger med längre.
Om det beror på stress, sömnbrist, vätskebrist, mineralbrist eller helt enkelt överansträngning får tiden utvisa, har varken tid eller ork att egentligen bry mig nu. Fram till nästa vecka får det vara såhär.

Var och kollade på lägenhet idag också.
Den är mitt under renoveringsstadie så det var lite utmaning att tänka sig hur det kommer bli när det är klart.
Ska ringa imorgon och tacka ja, så blir jag en av fem som slåss om att få flytta in i månadsskiftet. Har i hjärnan redan börjat inreda lite, men känns som om att man inte ska hoppas för mycket på något vis.
Skulle vara kul dock - kommer i sådant fall ha några meter att knata till både herr E och fröken L och det är ju strålande roligt. Dessutom är det bara fem minuters promenad till alla goa folk som bor hos SGS så all of a sudden kan jag kanske hinna med att ha liiite socialt liv, skulle ju vara helt okej!

Nu ska jag dock slänga mig i sängen och ladda alla batterier!


Repvecka och lägenhetsspan..

På fredag har vi premiär.
Lattjo.
Känns som att allt börjar falla på plats sakta men säkert - nu håller vi tummarna för att publiken inte sviker!
Du kommer väl?

Morgondagen blir lång. Börjar skolan klockan 08:45 med sånglektion och avslutar 22.15 med rep med bandet (vilket ifs ska bli jättekul!), däremellan är det smockfullt med dans, teater, rep, rep och rep...
S är tillbaka i skolan igen imorgon och det känns ju skönt. Blev lite stressad idag, även om jag misstänkte att jag hade rätt bra pejl på anledningen till att hon var borta.

På onsdag får jag som kompensation för tisdagen (um.. eller nåt) sluta tidigt och springa iväg och kolla på en hyresrätt. Får se om den passar. Hoppas det.
Gör den inte det så är det visning på en BR om några dagar, så jakten fortsätter...

Yeah. Lika bra att koppla ner och sova lite.
Behöver defintivt min skönhetssömn.
Haha.


Stolt ägare till en...

..brand new tvättmaskin!

Som de som varit runt mig senaste två veckorna vet, så la våran trotjänare till tvättmaskin av mitt upp i en stressig tvättdag.
Reparatören dömde våran älskade Miele till döden och därmed var vi så illa tvugna att gå ut och köpa nytt.

En jättefin Ariston nånting-nånting-nånting (serienummer) med alla möjliga lyxeffekter. Den kommer hem och blir installerad på onsdag. Yippie!
No more handtvätt.. maskinen har förövrigt ett handtvättsprogram.. haha.

Har även repat lite till nästa helg - koreografi och stämmor börjar sakta men säkert falla på plats.



Gårdagen på jobbet var.. lång, men trots det riktigt mysig.
Lunchen var ett smärre kaos - mässa + hockey = mycket folk.
Kvällen bra mycket lugnare - fick dessutom celebert besök av lite goa pojks som underhöll mig en stund. Mkt trevligt. Tackar för det.

Strax ska jag skölja ur den hårfärg jag sitter med i skallen just nu, fixa mina naglar (förstå! jag har TID över för att ta hand om mina naglar!!!) och kanske till och med lyxa till det med en långdusch...

Vilken härlig söndag!

Romantikern i mig.

Igår fick min poesiromantiska sida lite stimulans.
Pratar givetvis om det underbara oväder som drog över Göteborg ganska sent igårkväll.
Att sitta och betrakta naturens krafter när de är så nära är helt fantastiskt och att somna till blixtar, dunder och hellregn som smattrar ner i backen får mig att må helt underbart.

Ungefär i samma vända trillade jag också in hos
Johanna av en ren slump och hittade en bild på mannen jag i mina yngre tonår (möjligen var det även tidigare än så det sändes?) idoliserade över alla andra.

Som ung visste jag inget vackrare par än "Zach och Kelly" alltså Mark Paul Gosselaar och Tiffany Amber Theissen, som på den tiden spelade i kultförklarade serien "Saved by the bell".
Än idag får jag mys-varningsrysningar när jag ser sånahär bilder:



Vem var din favorit när du var ung?

Promenad bland damm och framtidsplaner...

Var nere och kikade på nya lokalerna för skolan idag.
Ännu är det lite svårt att föreställa sig hur allt kommer att se ut när där inte är fullt med kablar, damm och övrigt byggmateriel, men litar man på dem som vet så kommer det bli hett som fasen!

Huvuddanssalen är GIGANTISK och dessutom är det jättehögt i tak - halleuljah! Golven kommer vara sviktande och hoppvänliga och det kommer finnas ENORMA glasfönster in till varje danssal så man kan titta och inspireras.

Schysst satsning på inredningen har de också gjort - bland annat designade "puffar" och soffor som är skräddarsydda för våran verksamhet.

Teatersalarna är drömskt läckra om man jämför med de små skitrummen vi har nu. Mer än dubbelt så stora, stort förråd som knyter ihop dem och återigen jättehögt i tak med ljusriktning och såna härliga grejjer.

Är så skönt att det finns nån som satsar på dans-Göteborg! Planer finns väl på ett treterminsår också, vilket innebär hösttermin, vårtermin och även en sommartermin - något som fattas brutalt mycket!


Jippie tjoho!
För alla som är kvar hemma under höstlovet så kan jag rekommendera hip hop workshop med Alvaro och Fille från Bounce. Info finns på
Dansforums hemsida.
Vissa andra missar ju det då man är i... New York då!


Orangetonad helg och äppelpajsavslutning.

Helgens kaos har nästan blivit ett lugn.

Har under helgen varit och dansat på Världskulturmuseet i ett brandgult rum med porrbelysning.
Trångt, svettigt och ruskigt halkigt golv.
Kunde varit värre.
Hade i alla fall fem fantastiska 'kollegor' med mig.
Rent publikmässigt var det succé - folk nekades plats alla dagarna, vilket gav ett trevligt tryck på föreställningen som ville vända upp och ner på våra tankar om fördomars vara- och ickevarande...

Kvällarna under helgen har fyllts av en fjantfylla beroende mer på trötthet och matbrist (i fredags) än ett egentligt större alkoholintag.
Lördagen innebar som vanligt arbetsafton, och söndag spenderades med E, en dreadlockskam och äppelpaj med vaniljsås. Trevlig helg.
Bäst av allt var dock ändå att hinna få träffa M en liten kortis i fredags - tårarna bara rann på mig när jag träffade henne. Jag inser att jag är halv utan mina vänner...

Ny vecka har startat också som bekant.
Denna veckan kommer innebära full fart för mig, med bland annat tvättmaskinsköp, tjuvkik på nya skollokalerna och lite rep inför kommande helgers föreställning. Mer info om det snart!

Nu däremot är det nattmössan över öronen som gäller - annars lär jag ha svårt att komma upp imorgon!


hits