update blog

har överlevt ännu en vecka. en ovanligt lugn sådan.
har varit redovisningsvecka i skolan, vilket inneburit tre halvdagar med bara mys och lyssnande till alla talangfulla skolkamaters framträdanden - denna vändan även inklusive ettorna.
shit vilken klass - 90% av framträdandena var helt häpnadsväckande bra.

helgen har också överlevts.
gårdagskvällen spenderades med mycket skratt och prat hos K i hennes nya lägenhet och dagens afton fördrevs med gulliga arbetskamrater under otippat lugnt arbetspass.
höll för den delen på att springa fram till ny kille på jobbet och våldsamt krama om, då jag var övertygad om att det var (arbetskamrat från ett bra tag tillbaka) som kommit in för att gästa lite. sånt var inte fallet. hann i alla fall att hejda mig i sista sekund. hade blivit ganska intressant annars - schysst välkomnande till jobbet.
nåja, de tu hade helt enkelt sjukt lika profiler.
försökte övertyga nya pojken K om att han och ex-jobbarkompien  M är släkt. Fick inget direkt gensvar på mina teorier...

fick
dessutom för mig att jag och C skulle dricka sprit efter jobbet - sagt och gjort tvingade jag C att följa med, men när vi väl kom fram till Park insåg vi att vi låg alldeles för mycket efter för att sänka oss ner i den fyllegropen. resten av avenyn låg på samma nivå ska nämnas...
så vi fortsatte nedför paradgatan, men åkte tillslut hem.

jaao...
morgondagens planer gör mig kanonglad. ska hinna träffa flickorna i lugn och ro och käka lite gott, och fira überbitchens födelsedag under mkt kontrollerade former (i alla fall jag - vågar ju inte svara för de andra...).
skam att man så sällan hinner träffa sina vänner.

sen är det ju så gott som ny vecka igen. nya tag, nya upplevelser och nya mål.
tjiho!


Bara bara uppåt!

Fy bubblan.
Idag har varit så överlag bra.

Mestadels på grund av att D har fått jobb i Oslo!
Det är jättenära till Oslo!!!

Bara massa små bubblor i min mage!
Och nej, det är inte gaser....

hektisk helg och mycket munter måndag.

Årets stressigaste helg so far är över.
Avklarad med liten stjärna i kanten till och med tror jag.


Har
under helgen hunnit med att dels jobba på mitt ordinarie jobb - dels undervisa tre klasser i jazzdans under en liten helgworkshop, dessutom sjunga på en konsert och titta på en redovisning av workshopresultaten.
Allt detta mellan kl 20 på fredag och 15:15 på söndagen.
Inte helt illa pinkat.


Guldklimpen
som förgyllde min helg är att få träffa V igen som varit borta hur länge som helst från detta kalla land. Ibland inser man inte hur mkt man saknat folk förrän man träffar dem igen!


Idag
har varit en störtskön dag - har av nån anledning haft massor av energi (kan bero på att jag sov nåt så enormt bra, och länge inatt.) och dessutom kunnat få utlopp för denna energi - dels på balettlektion imorse för Mariana, dels på klass för Malin.
Testade på lite house, ATT jag inte dog av skratt åt min egen spegelbild. Men skam den som ger sig - nu blir jag bara mer sugen att ta mig an utmaningen att lära mig!
Dessutom fick klassen vara försökskaniner. Mer än så säger jag inte.


Barnteatern är äntligen bestämd också. Blir egen produktion av "Nasse hittar en stol" tillsammans med K, S och E. Tror jag är den i gänget som ser mest fram emot det hela - paradoxalt nog, då jag egentligen inte är nån större barnfantast. (Eller egentligen är det nog mest bebisar jag inte är så förtjust i ... kids kan ju vara rätt charmiga..)


PLUS
att jag smet ifrån skolan idag nån timme och tog vagnen till Sahlgrenska och fick gjort en liten ultraljudsröntgen på min skada. Hur fascinerande som helst. Satt och kortförhörde den stackars läkaren på allt jag såg på skärmen. Nästan så jag tycker att det var värt att skada sig bara för en sån sak.. nästan då alltså.
Fick iaf bekräftat att det kommer bli okej, men att det är lite värre än jag själv anat. Allt löser sig med flitig rehab, är min tanke.


Kvällen har förflutit i degandets tecken. Välförtjänt degande dessutom.
Nu tänkte jag runda av med en dusch, nybäddad säng och en bra bok.

Godnatt!

Allt eller Inget.

Tur och framgång i livet verkar komma i vågor.
Inga små söta veck på havet heller - utan sånadär riktiga mastodontvågor.

Vad jag menar är att allt gott verkar ju komma till en samtidigt - så till den grad att man inte kan hantera det. All of a sudden så står man med tre jobberbjudanden, flera telefonsamtal med frågor om planer närmaste tiden och charmörer som ska uppvakta från alla håll och kanter.
Sen börjar dilemmat - vad ska man välja för att inte ångra sig sedan?

Där står man och trampar och kan inte riktigt bestämma sig för varken jobb, kalaserbjudande eller charmigaste pojk, och råkar låta det gå bara en dag för mycket.

Helt
plötsligt så har platserna på jobben blivit tillsatta av andra, festplanerna har blivit inställda eller flyttade till annan dag när du inte kan, och pojkarna har hittat andra flickor.


Troligtvis är det ens egna energier som skapar dessa vågor. Lyckas man nån gång gå på plus så växer ju energin, och på så vis drar man till sig mer positivt - men många pluspoler ihop kan ju inte ge ett gott resultat, så tillslut spricker bubblan och kvar finns ingen energi alls.
Den låga perioden gör att du verkar uppgiven och ointressant, och självklart orkar andra individer inte föda sig på din ickeexisterande energi.
(Jag tror stenhårt på att man tar/ger energier - det är inte för inte som skratt är så ofantligt smittande)


Ja
, så tror jag.
Tills jag filosoferat fram nån annan mer trolig teori.

Fredag och framåt....

Efter ett riktigt onödigt rep i torsdags kväll (för vilket jag suttit på skolan i drygt 6 timmar och väntat på att få ha) skuttade jag på fredagsmorgonen upp ur sängen för att bege mig till halsspecialisten på Vasagatan.

Fick
titta på mina stämband med filmkamera - ganska äckligt, men samtidigt spännande och väldigt lärorikt.
Fick dessutom bekräftat att jag är mezzosopran, vilket jag hävdat länge. Skönt.

Shakespeare-uppspel för skolan på fredag eftermiddag. Varken bu eller bä. Har väl inte direkt kännt mig speciellt motiverad - ska bli roligare med barnteaterproduktion nu veckorna framöver. Dessutom tror jag det kommer bli en riktigt utmaning att möta illbattingarna på deras egna hemmaplaner istället för att vara i en fast lokal.

Idag (egentligen igår...) tog jag en rejäl sovmorgon för att sedan i lugnaste möjliga tempo göra mig iordning till jobbet.

Väl på jobbet visade det sig att jag skulle få ha hand om stort sällskap inklusive kändisarna X (mycket söt), Y (kultförklarad) och säkerligen också Z. Synd bara att ingen av det hela stora sällskapet dök upp.
Kvällen resulterade i en bitter jag. Nåja. Det går över bara jag får lite sömn.hits